Visie

Rechtsbijstand voor iedereen

Iedereen heeft recht op juridische bijstand. In de praktijk is dat helaas niet altijd het geval. Vrijwel altijd heeft dit een financiële reden.

Mijn doel is  het leveren van goede juridische dienstverlening tegen een tarief dat fors lager ligt dan dat van een advocaat. Mijn kosten houd ik laag omdat ik bijvoorbeeld kantoor aan huis houd. Een opdrachtgever hoeft zo niet bij te dragen aan de kosten van een duur kantoor. Kwaliteit van de juridische dienstverlening staat voorop.

Zie voor mijn tarieven het tabblad  Diensten .

Belang opdrachtgever

Het belang van de opdrachtgever staat voorop en ik hecht waarde aan een goede relatie met mijn opdrachtgevers. Dit betekent onder meer dat ik met een frisse  blik naar het probleem van de opdrachtgever zal kijken. Ik zal de opdrachtgever bijstaan in het vinden van een oplossing. Meedenken is erg belangrijk.

Steeds zal ik toelichten wat de kostenrisico’s zijn van eventueel te nemen verdere (gerechtelijke) stappen. Bij een incasso zullen de kosten zoveel mogelijk op de wanbetaler worden verhaald en bij berekening van kosten zoek ik aansluiting bij de gangbare en door de rechters aanvaarde regelingen.

Geen No cure no pay bij incasso

No cure no pay lijkt heel verleidelijk maar er schuilen diverse addertjes onder het gras. Indien u toch voor een  kantoor kiest dat adverteert met deze methode, laat u zich dan uitgebreid voorlichten over het te berekenen percentage aan kosten bij een succesvolle incasso. Mijn bezwaar tegen  no cure no pay is dat het incassobureau een eigen belang krijgt bij de incasso van vordering. En dit belang is niet altijd hetzelfde als het het belang van de opdrachtgever.

vlotte en volledige behandeling van uw zaak

Er zullen niet eindeloos brieven door mij worden gestuurd met het verzoek om te betalen. Als er niet snel wordt betaald zal ik, na overleg met de opdrachtgever, de dagvaarding opstellen. En natuurlijk zal ik vooraf een zo goed mogelijke inschatting maken van het kostenrisico.